"Ægte" italiensk pizza
Ingredienser

(ca.2 bageplader eller 4 runde)

Dej:
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 gram gær
  • 600 gram mel
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 gram smør

Gæren røres ud i det lunkne vand.

Tilsæt salt og olie.

Mel og det bløde/smeltede smør tilsættes lidt efter lidt.

Dejen deles i 2 (til 2 bageplader) eller 4 (til alm. runde pizzaer) portioner.

Hver portion æltes hårdt, så luften presses ud.

Formes til 2 eller 4 boller og tildækkes med film eller sølvpapir.

Hæver 4 timer ved stuetemperatur og derefter 2 timer i køleskab.

Rulles ud, så den passer til bagepladen.

Tomatsauce, ost og ønsket fyld kommes på pizzabunden. OBS ikke for meget fyld, da bunden bliver for "våd".

Ovnen forvarmes ved højeste temperatur (ca. 300 grader) med 1 bageplade i ovnen.

Pizzaen bages i ca. 8 min i midterste rille.


Kommentar: Bunden bliver meget tynd og lækker. Pizzaen bliver mest lækker, hvis man begrænser fyldet.

  

Malacakastbjerg.dk > Hvem er vi? > Opskrifter > Hovedretter > "Ægte" italiensk pizza webmaster