Ingredienser
(ca.2 bageplader eller 4 runde)
Dej:
- 3 dl lunkent vand
- 2 gram gær
- 600 gram mel
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 50 gram smør
Gæren røres ud i det
lunkne vand.
Tilsæt salt og olie.
Mel og det
bløde/smeltede smør tilsættes lidt efter lidt.
Dejen deles i 2 (til 2
bageplader) eller 4 (til alm. runde pizzaer) portioner.
Hver portion æltes
hårdt, så luften presses ud.
Formes til 2 eller 4
boller og tildækkes med film eller sølvpapir.
Hæver 4 timer ved
stuetemperatur og derefter 2 timer i køleskab.
Rulles ud, så den
passer til bagepladen.
Tomatsauce, ost og
ønsket fyld kommes på pizzabunden. OBS ikke for meget fyld, da bunden
bliver for "våd".
Ovnen forvarmes ved
højeste temperatur (ca. 300 grader) med 1 bageplade i ovnen.
Pizzaen bages i ca. 8
min i midterste rille.
Kommentar:
Bunden bliver meget tynd og lækker. Pizzaen bliver mest lækker, hvis man
begrænser fyldet.
|