Ingredienser
(4-6. pers.)
Kartoffelbund
- 4 bagekartofler (ca. 1 kg)
- 2 æg
- 1 dl Karolines Køkken piskefløde
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Pesto
- 2 store håndfulde bredbladet persille
- 2 små fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Kartoffelmos
- 2 bagekartofler
- 50 g Harmonie økologisk smør
- ½ dl mælk
- ½ tsk groft salt
Bagetid:
Ca. 25 min. ved 200 grader
Kartoffelbund:
Kartoflerne skrælles og rives groft.
Æg, fløde, salt og peber blandes i en skål, og de
revne kartofler vendes deri.
Massen lægges på en plade med bagepapir og presses med
let hånd til en firkant - ca. 30 x 35 cm og ½ cm tyk.
Bages midt i ovnen.
Overfladen skal være gylden.
Når bunden er bagt, vendes den om på et stykke
bagepapir, så den grove overflade vender nedad.
Pesto:
Persille, hvidløg, olie, salt og peber blendes til en
pesto.
Kartoffelmos:
Kartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre.
De kogte kartofler moses og blandes med smør, mælk,
pesto og salt.
Kartoffelmosen må endelig ikke være for tynd. Mosen
smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade.
Bagepapir foldes fast om rouladen.
Den hviler lidt, inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke
skiver.
Læg kartoffelrouladerne på en plade med bagepapir og
varm dem i ovnen lige inden serveringen.
Kommentar:
Meget lækker som tilbehør til forskellige slags kød.
Kan med
fordel laves på forhånd, hvis man skal bruge ovnen til andet.
|