Kartoffelroulade
Ingredienser

(4-6. pers.)

Kartoffelbund

  • 4 bagekartofler (ca. 1 kg)
  • 2 æg
  • 1 dl Karolines Køkken piskefløde
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pesto

  • 2 store håndfulde bredbladet persille
  • 2 små fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelmos

  • 2 bagekartofler
  • 50 g Harmonie økologisk smør
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk groft salt
     

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200 grader

Kartoffelbund:

Kartoflerne skrælles og rives groft.

Æg, fløde, salt og peber blandes i en skål, og de revne kartofler vendes deri.

Massen lægges på en plade med bagepapir og presses med let hånd til en firkant - ca. 30 x 35 cm og ½ cm tyk.

Bages midt i ovnen.

Overfladen skal være gylden.

Når bunden er bagt, vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove overflade vender nedad.

Pesto:

Persille, hvidløg, olie, salt og peber blendes til en pesto.
 
Kartoffelmos:

Kartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre.

De kogte kartofler moses og blandes med smør, mælk, pesto og salt.

Kartoffelmosen må endelig ikke være for tynd. Mosen smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade.

Bagepapir foldes fast om rouladen.

Den hviler lidt, inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver.

Læg kartoffelrouladerne på en plade med bagepapir og varm dem i ovnen lige inden serveringen.
 


Kommentar: Meget lækker som tilbehør til forskellige slags kød.

Kan med fordel laves på forhånd, hvis man skal bruge ovnen til andet.

  

Malacakastbjerg.dk > Hvem er vi? > Opskrifter > Hovedretter > Kartoffelroulade webmaster