Ingredienser: (1 stk.)
- 25 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker (el. honning)
- 2½ dl kærnemælk
- ¾ dl solsikkekerner
- ¾ dl græskar kerner
- 300 g groft rugmel
- 200 g hvedemel
- solsikkekerner og grækarkerner til pynt
- 1½ liters brødform el. en 9 dl folieform
- bagepapir
Hæld lunken vand fra hanen i en stor skål.
Bræk gæren i mindre stykker. Kom den i sammen
med salt og sukker.
Rør med en grydeske, til alt er opløst.
Tilsæt kernemælken, og resten af ingredienserne. Rør så lidt som muligt i dejen.
Brug en 1½ liters rugbrødsform el. en 9 dl folieform. For formen med et stort
stykke bagepapir. Hvis du bruger en sliplet-form, skal den ikke smøres.
Kom dejen i formen. Det gøres lettest med en dejskraber. Glat dejen ud og drys
med kernerne som presses let ned i brødet.
Sæt formen i en kold ovn. Tænd på 160 grader varmluft (175 grader uden) Bag
brødet i 1½ time.
Tag straks brødet ud af formen.
Kommentar: |