Ingredienser
(ca. 12-16 stk.)
Skræl gulerødderne og
riv dem groft på rivejernet.
Rør gæren ud i det
lunkne vand.
Tilsæt de revne
gulerødder. Tilsæt derefter olie, salt og æg samt evt. solsikkekerner.
Rør godt rundt i skålen med håndmixer (husk dejkroge) el. lign.
Tilsæt grahamsmel og
rør godt rund igen.
Tilsæt hvedemel. Rør
fortsat med håndmixer. Sørg for, at der ikke er nogen melklumper.
Fugt et rent
viskestykke og sæt over skålen. Lad dejen hæve 1 time.
Hæld dejen ud på et
meldrysset bord. Brug evt. en dejskraber.
Forsøg at rulle dejen
til en pølse og del den i 12-16 stykker (12, hvis bollerne skal bruges
til "far-madpakke-boller", 16, hvis det er til "børne-madpakke-boller").
Læg bollerne på
bageplade, dæk med det fugtige viskestykke og lade bollerne efterhæve 15
min.
Pensles med æg.
Bages i alm. ovn ved
225 C, varmluftsovn 200 C i ca. 15 min (afhænger af ovntype).
Kommentar:
Ideelle til madpakkeboller. Vi bager altid dobbeltportion, og så passer
det med boller til en uges madpakker. Dejen skal være meget fugtig, så
brug ikke ret meget mere mel end angivet i opskriften.
|