Ingredienser
- 75 g margarine
- 2 æg
- 2 dl sukker
- 3 spsk. kakao
- ½ dl mælk
- 1½ dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk. vaniliesukker
- Evt. 100 g hakket mørk chokolade
Smelt margarinen i en
gryde og afkøl den lidt.
Pisk æg og sukker godt
sammen i en skål. Al sukkeren skal være opløst.
Rør kakao, mælk, mel,
bagepulver og vaniliesukker i æggemassen.
Tilsæt den smeltede
margarine og rør det hele godt sammen.
Vend til sidst den
hakkede chokolade i blandingen.
Bages ca. 30 min. midt
i ovnen ved 175 C (længere bagetid ved større portion).
Pyntes med glasur eller
chokoladecreme.
En portion dej passer
til en bradepande på ca. 20 x 30 cm eller en springform på ca. 24 cm.
Til en helt stor bradepande (den størrelse, der passer til ovnen) ganges
ovenstående ingredienser med 5, bagetiden er i stedet ca. 45-60 min.
Kommentar:
Chokoladekagen er altid populær. Den hakkede chokolade gør den lige en
tand mere lækker og svampet. Bliver ikke dårligere af, at stå en dags
tid.
|