Burgerboller
Ingredienser

10-12 burgerboller

  • 1 dl kogt vand
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 4 spsk. olie
  • ½ spsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 100 g durum mel
  • ca. 500 g hvedemel
  • 2 spsk. sesamfrø

 

Kom vand og mælk i en skål. Kom gær, olie, sukker, salt og æg i mælken, og pisk rundt.

Rør nu melet i lidt efter lidt, til du får en god og smidig dej, der ikke klistrer.

Dæk skålen med fi lm eller viskestykke, og lad dejen hæve 45 minutter.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, pres luften ud af den, og del dejen i 12 dele.

Form dejen til boller, og læg dem på to bradepander med bagepapir.

Pres dem flade, og drys med hhv. sesam og lidt durumhvedemel.

Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

Sæt ovnen på 200°. Varmluftsovn 185°. Bag bollerne i en varm ovn i ca. 18 minutter.

 


Kommentar: Flæk bollen og steg eller grill skærefladen før du laver burgeren.

  

Malacakastbjerg.dk > Hvem er vi? > Opskrifter > Andet > Burgerboller webmaster