Hvid chokolademousse
Ingredienser

(4. pers.)

  • 100 g hvid blokchokolade
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1-2 spsk. vand
  • 2 dl piskefløde

Sauce

  • 2 sharonfrugter
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. friskpresset citronsaft

Gitter

  • 25 g mørk chokolade

Pynt

  • 2 passionsfrugter

 

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i vandbad i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen på fuld effekt (maks. 800 W) i 1-2 minutter.

Rør æggeblommen og vandet i chokoladen og lad chokoladeblandingen køle af.

Pisk fløden til skum, gerne med en elpisker.

Vend fløden i chokoladen, og lad det stå og køle af i ca. 2 timer, til moussen er stivnet.

 

Skyl sharonfrugterne og skær dem i stykker.

Blend frugten med en stavblender eller i en blender.

Smag til med sukker og citronsaft. Stil det koldt.

 

Læg chokoladen i en plasticpose.

Smelt chokoladen i en kasserolle med varmt vand eller i mikrobølgeovnen på fuld effekt (maks. 800 W), ca. 30 sekunder.

Klip et lille bitte hul i posens ene hjørne.

Sprøjt chokoladen ud på smørrebrødspapir til små gitre.

Lad dem køle af.

 

Halver passionsfrugterne og grav frugtkødet ud.

Fordel saucen på fire tallerkner.

Form moussen til kugler, anret dem på tallerknerne og pynt med chokoladegitre og passionsfrugt.


Kommentar: Meget lækker dessert. Den hvide chokolade kan skiftes ud med mørk.

  

Malacakastbjerg.dk > Hvem er vi? > Opskrifter > Dessert & andet > Hvid chokolademousse webmaster